Povratak na vrh

Intervju s dizajnerom: Sebastian Herkner

2019.

Dizajner je u razgovoru otkrio što misli o proizvodima napravljenima od plastike, poplavi novih proizvoda… Saznali smo i kako voli raditi u tišini.

Intervju s dizajnerom: Sebastian HerknerIntervju s dizajnerom: Sebastian Herkner

Intervju s dizajnerom: Sebastian Herkner je vodila Ivana Ferenčak za magazin Gloria GLAM 2019. godine.

Talentirani dizajner

Bilo je potrebno tek nekoliko godina da Sebastian Herkner uvjeri cijelu dizajnersku scenu u svoj talent. Herkner je rođen 1981. godine. Za vrijeme svog studija je ostvario suradnju sa Stellom McCartney. To iskustvo mu je pomoglo jer je naučio puno o materijalima, bojama, strukturama i teksturama. Svoj dizajnerski studio je otvorio 2006. godine, te je ostvario suradnju s brojnim poznatim proizvođačima kao što su Moroso, ClassiCon, Rosentahl, Very Wood i Pulpo. Osim toga, radi i na projektima uređenja interijere te na projektima vezanim uz razne izložbe i muzeje. Dizajnirajući svakodnevne predmete, Herkner se vodi promatranjem ljudi i njihovog djelovanja, s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti. Njegovo poimanje održivosti se odnosi na korištenje tradicionalnih tehnika proizvodnje koje potom kombinira i interpretira kroz uporabu novih tehnologija u završnim fazama proizvodnje.

Proizvodi u ponudi

Visilica Collar

Ova svjetiljka je napravljena tehnikom puhanog stakla, izrađena je u skladu s tradicionalnim tehnikama koje svakoj svjetiljci daju unikatan i jedinstven izgled. Snažan karakter je postignut kombinacijom meko zaobljenog stakla mat površine i čeličnim obrubom koji služi za usmjeravanje svjetlosti, a zajedno savršeno difuzno raspršuju toplo svjetlo kreirajući pravu atmosferu.

Stolić Salute

Salute  ima snažan vizualni izričaj zahvaljujući kombinaciji materijala od kojih je napravljen – mramora ili kamena travertina i metala. Poput klasičnih stolića, Salute će se lijepo uklopiti pored udobne sofe ili stolca. Stolić krase čiste linije i snažna osobnost.

FacebookLinkWebsite

Povezane objave

Post a Comment