Povratak na vrh

INGA SEMPE 

“Jednostavne stvari su sjajne ako nisu dosadne.”

 

Inga Sempé je francuska dizajnerica koja živi i radi u Parizu. Obrazovanje je također stekla u ovom “gradu svjetla i ljubavi”. Diplomirala je 1993. godine (Ecole Nationale Superieure de Création Industrielle, ENSCI). Osim navedenog, dizajnerica je iskoristila i stipendiju za školovanje u Rimu (Villa Medici, Académie de France). U opusu svestrane dizajnerice mogu se naći namještaj, svjetiljke i drugi dizajnerski predmeti koje radi za proizvođače poput Ligne RosetAlessiMagis, Luce Plan, HAY, ArtecnicaCappelliniBaccaratEdra, David DesigMutina, itd.
Sempé je 2007. godine nagrađena prestižnim priznanjem Red Dot. Njezin rad krasi prepoznatljiv kontrast lakoće i snažne osobnosti uz izražajan taktilni doživljaj.
Dizajnerica konstantno traga za materijalima koji posjeduju specifična svojstva za odgovor na izazove svakodnevice. 
 
I u Dizajnholiku možete pronaći ponudu proizvoda koju je Inga Sempe dizajnirala za dansku tvrtku HAY, a najnoviji proizvod iz suradnje je dvosjed i trosjed Pandarine.
Ovom prilikom prisjetit ćemo se i zanimljivosti koje je dizajnerica Inga Sempe 2011. godine otkrila Ivani Ferenčak za magazin Gloria GLAM.

 

 

serija članaka Intervju s dizajnerom: Inga Sempe

 

Proizvodi u Dizajnholik ponudi: 

Dvosjed Pandarine predstavlja spoj luksuzne udobnosti karakteristične za krevet i raznolikosti kakva je svojstvena modularnoj sofi. Pandarine je dostupan u varijanti dvosjeda i trosjeda. Rukonasloni mogu biti fiksni, cilindrične forme, ili pomični koji se mogu individualno prilagođavati na isti način kao i naslon sofe (uz pomoć ugrađenih metalnih šarki).  Ta funkcionalnost pruža ovom dvosjedu mogućnost transformacije u površinu nalik madracu, dok naslon sofe u tom slučaju ima funkciju velikih, mekih jastuka. Dizajniran je tako da pruža iznimnu udobnost u različitim sjedećim ili ležećim položajima. Mogućnosti proizvodnje u različitim tkaninama i konfiguracijama čime ovaj komad namještaja lako prilagodljivim različitim prostorima. 

Stolna svjetiljka Matin koju je osmislila dizajnerica donosi suvremeni, a opet poetični dizajn, s konstrukcijom koja kombinira vizualnu finoću s fizičkom robusnošću. Čelična baza sa završnom obradom u poliranom mesingu je spojena s pamučnim sjenilom koje dolazi u rasponu snažnih, vibrantnih boja. Ovaj komad je pravi primjer suprotnosti kakve Sempé s lakoćom spaja!

Police Pinorama su zapravo funkcionalan zidni modul koji vam pomaže organizirati svakodnevicu jer pruža praktično, estetski privlačno i svestrano rješenje za spremanje stvari. Razne sitnice mogu pronaći svoje mjesto na ovim policama od bojanog čelika s plutom. Pinorama je odličan izbor jer je možete u potpunosti prilagoditi, pa će tako svaka biti zapravo drugačija i jedinstvena.

FacebookLinkWebsite

Povezane objave

Post a Comment