Povratak na vrh

Jamstvo i dostava

Za sve proizvode za koje Trgovac daje jamstvo vrijede jamstveni uvjeti navedeni u jamstvenom listu. Trgovac jamči da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu, u jamstvenom roku pravilno funkcionirati. U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka Trgovac se obvezuje da će izvršiti popravak u razumnom roku ili zamjenu proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati jamstveni list i račun.

Jamstvo na namještaj i rasvjetu traje godinu dana, ukoliko drugačije nije istaknuto.

Dostava/preuzimanje robe

Cijena  usluge dostave nije uračunata  u cijenu proizvoda iz razloga što Trgovac ostavlja Kupcu mogućnost izbora između dostave i osobnog preuzimanja naručenog proizvoda u poslovnici Trgovca.

Po spremnosti robe za dostavu odnosno preuzimanje Trgovac Kupca putem elektroničke pošte ili telefonski obavještava o predviđenom danu dostave ili spremnosti proizvoda za preuzimanje u poslovnici.

Ukoliko Kupac odabere dostavu proizvoda od strane Trgovca, dostava kupljenog proizvoda vrši se na adresu dostave navedenu prilikom izrade narudžbe.

Dostava proizvoda Kupcu obavlja se isključivo radnim danom u radnom vremenu kurirske dostavne službe po uvjetima poslovanja iste.

Ukoliko Trgovac nije u mogućnosti realizirati dostavu jer na dostavnoj adresi nema Kupca odnosno druge osobe koja je po njegovom nalogu ovlaštena za preuzimanje proizvoda, unatoč obavijesti o predviđenom terminu dostave, troškove neuspjele dostave proizvoda snosi Kupac. U navedenom slučaju, Kupac i Trgovac će dogovoriti novi termin dostave odnosno Kupac može, sukladno dogovoru s Trgovcem, robu preuzeti osobno u poslovnici.

Trgovac zadržava pravo promijeniti dogovoreni termin dostave zbog otegotnih okolnosti nastalih nakon sklapanja Ugovora, te u dogovoru s Kupcem, predložiti novi termin dostave.

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt pod uvjetom da se na mjesto dostave može nesmetano doći vozilom dostave. Prilaz stambenom objektu mora biti slobodan, u suprotnom se dostava vrši do najbliže točke na kojoj je moguć istovar.

Dostavljač će prilikom isporuke naručenog proizvoda zatražiti od Kupca da potpiše potvrdu o preuzimanju kojom isti potvrđuje da je robu preuzeo te na kojoj će se naznačiti datum preuzimanja.

Kupac je dužan pregledati robu prilikom preuzimanja, te ukoliko uoči oštećenja nastala u transportu, dužan ih je prijaviti dostavnoj službi ili odbiti preuzimanje iste.

U slučaju da neki od naručenih proizvoda nedostaje, Trgovac će ga besplatno dostaviti naknadno u najkraćem mogućem roku.

Rok isporuke  dostupne robe u e-trgovini je od 3 do 5 radnih dana, osim proizvoda za koje je kupac obaviješten o drugačijem roku isporuke.

Rok za dostavu počinje teći nakon zaprimanja uplate na žiro-račun, ukoliko Kupac nije odabrao plaćanje pouzećem.

Subote, nedjelje, blagdani i neradni dani ne računaju se u rok dostave.

U slučaju da Kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, Kupac je dužan pokriti troškove dostave i povrata robe.

 

Unos i Montaža

Usluga unosa proizvoda u objekt nije uključena u cijenu.

Usluga montaže proizvoda nije uključena u cijenu proizvoda.

 

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

1)            općom uplatnicom u pošti, banci, FINI

2)            internet bankarstvom

3)           pouzećem (prilikom dostave gotovinom po uvijetima kurirske službe koja vrši dostavu)

 

Kupac potvrđuje svoju narudžbu klikom na „Kupi“. Kupac tada u svojoj košarici vidi ukupan iznos kupovine (s uključenim PDV-om).

U slučaju da kupac robu namjerava platiti uplatnicom ili internet bankarstvom, rok za uplatu je  72 sata od odaslanja narudžbe. Nakon tog roka trgovac ne može garantirati stanje skladišta i dobavljivost naručenih artikala, pa potvrda narudžbe postaje neobvezujuća za Trgovca te se njegova narudžba briše iz sustava, odnosno smatra se otkazanom. U navedenom slučaju Kupac će putem elektroničke pošte zaprimiti Obavijest da je njegova narudžba otkazana. Obrada narudžbe počinje teći od trenutka vidljivosti uplate na računu Trgovca.

 

Odgovornost za materijalne nedostatke proizvoda

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske i Zakona o zaštiti potrošača.