Povratak na vrh
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR
PACHA LOUNGE CHAIR

Dostupno uz narudžbu

PACHA LOUNGE CHAIR

2.499,00 

Resetiraj
+
-
Compare
Opis

Naslonjač Pacha

Dizajn: Pierre Paulin, GUBI

Materijal: drvo, pjena

Dimenzije: 85 x 77 x 65 cm

Visina sjedišta: 35 cm

Boja postolja: Pearl Gold, Soft Black Semi Matt

Napomena: Cijena se odnosi na prvu (najpovoljniju) kategoriju tkanine. Ostale tkanine na upit.

Naslonjač Pacha je 1975. godine dizajnirao legendarni francuski dizajner Pierre Paulin. Naslonjač je dizajniran u skladu s promjenama u tom razdoblju. Štedljivost poslijeratnog dizajna zamijenjena je novim, energičnim pristupom. Pierre Paulin uspio je udahnuti eleganciju zaobljenoj formi  naslonjača pronalaskom pravih proporcija. Naslonjač je lagano podignut na postolju, a baza koju čini pjena i presvlaka sa šavovima je nagnuta prema unutra. Kroz komade bez nogu, kao što je Pacha, Pierre Paulin je prikazao moderan način života i sjedenja na podu. Zaobljen, neobičan oblik je koncipiran da bude ugodan i udoban za sjedenje. Danas izgleda suvremeno i moderno, kao i u vrijeme kada je dizajniran. Ovaj funkcionalan komad namještaja unosi karakter u svaki interijer.

Pierre Paulin (1927-2009) je unio pravu revoluciju u svijet namještaja 50-ih godina, kada se posvetio eksperimentiranju s rastezljivim tkaninama koje se mogu koristiti preko baze stolca. Paulin je uspješno surađivao s Thonet France and Artifort. Kroz tu suradnju su nastali i neki od ikoničnih komada – Mushroom, Ribbon and Tongue stolci, koji su kasnije postali dizajnerski klasici. Paulinovi radovi prikazuju njegovu opuštenost i perspektivu usmjerenu prema naprijed. Njegov eklektični, skulpturalni pristup dizajniranju namještaja uhvatio je raspoloženje zaigranih 60-ih godina. Zahvaljujući svom hedonističkom, živahnom stilu, Paulin je dobio priliku preurediti dijelove Elysée Palace u 70im i 80im godinama.

Gubi je dizajnerska tvrtka koja je posvećena slavljenju luksuznosti življenja. Dizajn kombinira neka prošla vremena sa sadašnjosti, a sve u svrhu napretka, razvoja, stvaranja na nekoj novoj razini. Gubi dizajn stimulira osjetila, estetski je privlačan, a istovremeno i funkcionalan. Gubi teži ka savršenosti spajajući strast i hrabrost. Ključ svega je napredak!

FacebookLinkWebsite

Dodatne informacije
BOJA POSTOLJA

Pearl Gold, Soft Black Semi Matt

Recenzije (0)

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PACHA LOUNGE CHAIR”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

PODJELITE OVAJ PROIZVOD:

Možda ti se također svidi…