Povratak na vrh
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP
ABC TABLE LAMP

Dostupno uz narudžbu

ABC TABLE LAMP

350,00  (2.637,08 kn)

Resetiraj
+
-
Compare
Opis

ABC stolna svjetiljka

Dizajn: Barba Corsini

Materijal: perforirani metal

Dimenzije: Ø18,5 x 24,5 cm, visina 35,5 cm

Izvor svjetlosti: E27 Duljina kabla: 2 m

Boja: crna, bijela, plava

ABC stolna svjetiljka je djelo Joaquima Ruiz Milleta. Svjetiljku je kreirao za La Pedreru, kao doprinos Corsinijevoj originalnoj PD2 podnoj svjetiljci. Poput ostalih komada dizajniranih za taj projekt, ABC stolna svjetiljka također ima prepoznatljiv, jednostavan i snažan dizajn, te je inspirirana skulpturalnog strukturom ove svjetski poznate građevine. Millet je dizajnirao manju verziju od originala, uz očuvanje originalne ekspresije.

Njemački arhitekt Mies van der Rohe i američki arhitekt Frank Lloyd Wright su, svojim radom, bili inspiracija Corsiniju. Osim njih, Corsini je bio izrazito naklon finskoj arhitekturi, za koju je smatrao da je najbolja u Europi zahvaljujući snažnoj jednostavnosti dizajna. “Snažna jednostavnost” tako je postala prikladan opis i Corsinijeva osobnog stila dizajna, što je vidljivo kroz seriju proizvoda pod nazivom Pedrera. Corsini je prostor koji je korišten u funkciji spremišta i praonice rublja prenamijenio u 13 modernih apartmana. Kako bi zaokružio cjelokupno arhitektonsko iskustvo, apartmane je opremio predmetima koje je sam osmislio za ovaj projekt. Kasnije, 1991. godine, je odlučeno da će se La Pedrera restaurirati u skladu s originalnim Gaudijevim konceptom. Corsinijev rad je tada uglavnom odbačen. Na renovaciji je radio Joaquim Ruiz Millet koji je tamo otkrio PD2 svjetiljku i sačuvao je od bacanja. Surađivao je s Corsinijem kako bi njegovi originalno dizajnirani proizvodi ponovno bili izdani.

Gubi je dizajnerska tvrtka koja je posvećena slavljenju luksuznosti življenja. Dizajn kombinira neka prošla vremena sa sadašnjosti, a sve u svrhu napretka, razvoja, stvaranja na nekoj novoj razini. Gubi dizajn stimulira osjetila, estetski je privlačan, a istovremeno i funkcionalan. Gubi teži ka savršenosti spajajući strast i hrabrost. Ključ svega je napredak!

FacebookLinkWebsite

Dodatne informacije
Boja

Crna, Plava, Bijela

Recenzije (0)

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ABC TABLE LAMP”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

More Products
PODJELITE OVAJ PROIZVOD:

Možda ti se također svidi…