Povratak na vrh

Dostupno uz narudžbu

PYTHAGORAS

490,00kn

+
-
Opis

Svijećnjak Pythagoras

Dizajn: Design House Stockholm
Materijal: bojani metal
Dimenzije: 21x24x20 cm

Svijećnjak Pythagoras je proizvod koji je inicijalno pripadao Tingest-u, Alexander Lervikovom brendu i domu mnogih švedskih dizajnera. Design House Stockholm je kasnije preuzeo daljnji razvoj i proizvodnju ovog svijećnjaka. To je prvi proizvod koji se na tržištu može naći pod novim imenom brenda. Pythagoras je napravljen od jedne linije koja svojim kontinuitetom definira nekoliko trokuta. Svijećnjak ima zanimljiv oblik pa ga je užitak promatrati iz raznih kuteva. Kako samo ime sugerira, dizajnerski dvojac Broberg & Ridderstråle je bio inspiriran poznatim grčkim matematičkim teoremom. Ovaj svijećnjak se poigrava s linijama i praznim prostorom kreirajući intrigantne siluete i volumen. Kada se upale sve 3 svijeće, njihova svjetlost uvećava geometrijsku kompoziciju u spektar većeg obujma.

Design House Stockholm se, umjesto deklariranja kao tradicionalni proizvođač, više voli definirati kao izdavač dizajnerskih predmeta. Tvrtka surađuje s dizajnerima baš kao što izdavačke kuće surađuju s autorima. Umjesto zahtjeva da dizajner osmisli neki konkretan proizvod, Design House Stockholm poziva sve dizajnere da iznesu svoje ideje koje se kasnije razvijaju i kreću u proizvodnju. Ono što traže, su proizvodi s vlastitim karakterom, a koji donose nešto novo. Tvrtka surađuje s poznatim dizajnerima, kao i onima koji tek pokušavaju pronaći svoje mjesto na sceni – s fokusom na razvoj umjesto isticanja imena!

Design House Stockholm nastoji svoje kolekcije bazirati na najboljim suvremenim skandinavskim dizajnerskim komadima. Pojam skandinavski se, u ovom slučaju, odnosi na filozofiju i estetsku perspektivu, a ne nacionalnost – tvrtka surađuje s francuskim, njemačkim, australskim, američkim i čileanskim dizajnerima. Kolekcije dizajnerskih klasika bezvremenske ljepote i kvalitete koje će nadživjeti kratkoročne trendove uključuju: namještaj, tekstil za dom, rasvjetu, kuhinjske stvarčice…

FacebookLinkWebsite

Recenzije (0)

Nema još recenzija.

Budite prvi koji će napisati recenziju “PYTHAGORAS”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

PODJELITE OVAJ PROIZVOD: