Povratak na vrh

Čestitamo dizajnerskom paru GamFratesi na osvojenoj nagradi EDIDA za dizajnere godine!

Podsjetite se na intervju koji je direktorica i osnivačica Dizajnholika, Ivana Ferenčak imala čast voditi s Enricom Fratesijem za magazin Gloria GLAM. Intervju na kojem joj je Enrico ispričao čime se inspirira u stvaranju, kao i nekoliko sitnica iz privatnog života, vođen je u Milanu za vrijeme svjetskog sajma namještaja Salone del Mobile.

Stine Gam (Danska) i Enrico Fratesi (Italija) kreativni je duo koji stoji iza studija GamFratesi. Ovaj dizajnerski dvojac uspješno spaja i crpi inspiraciju iz danskog i talijanskog dizajna. GamFratesi stvara namještaj koji reflektira tradiciju. Osim toga, sadrži i jedinstvene ugrađene priče, simbole i asocijacije, često izražene minimalističkim idiomom. Kontrast koji proizlazi iz dvije različite tradicije je izvor iz kojeg ovaj dvojac crpi svoju inspiraciju. GamFratesi radi striktno unutar skandinavskog pristupa izradi, jednostavnosti i funkcionalnosti, ali uvijek s emocijama glede koncepta i priče koja stoji iza svakog komada.

U našoj kolekciji možete pronaći već ikonički stolac Beetle, zatim stolac Masculo, Gent, Bat, kolekciju stolova i stolića TS, Epic. Uskoro Vam donosimo i njihovu najnoviju sofu Flaneur i ogledalo IOI.

Ono što je ostalo nepromijenjeno u zadnje 4 godine od intervjua, je strast dizajnera prema stvaranju. To potvrđuje i ova prestižna nagrada. Upoznajte ih pobliže…

 

Intervju Gloria Glam

Intervju Gloria Glam

FacebookLinkWebsite

Povezane objave

Post a Comment